2014. február 24., hétfő

Sült KruToj - alias tojásos sültkrumpli


Ez tetszik. Olyan nevet adtam ennek az ételnek mintha egy japán csoda volna. Pedig csak kitaláltam, mert a tizenhét évesem hétkor már megint nagyon éhes volt, és persze folyton a főzésen járó agyam nem engedhette hogy simán kenyeret egyen felvágottal. Az már milyen egy uncsi vacsora...???

Gyorsan megpucoltam öt közepes nagyságú krumplit. Hasábra vágtam, és vasserpenyőben olajon megsütöttem robogósra. Leöntöttem teljesen az olajat róla egy csuporba (egy sütésre még jó lesz később), rádobtam karikára vágott gyulai kolbászkát. Még pirítottam két percig. Közben 3 tojást felvertem, és ráöntöttem a sült krumplira. Jól összekevertem és kész is. Sajtot is lehet reszelni rá, de én ugyan kivettem a hűtőből de el is felejtettem. Viszont finom lilahagymát nem felejtettem el pucolni hozzá. Nagyon, nagyon, nagyon gyorsan elfogyott. Jó étvágyat !