2014. február 20., csütörtök

Nyári fánk

Folyamatosan kísérletezek, mert keresem azt a szendvics alapot ami olyan tündés. Mást szeretnék mint amiket lehet kapni. Könnyen haraphatót, ízre legyen semleges, engedje érvényesülni a benne valókat, friss maradjon mindenféle tartósítószer nélkül 2-3 napig.
Az egyik ilyen kísérlet ez a mostani. Az a jó benne, hogy sós és édes szendvicsnek is elkészíthető.

Hozzávalók (ebből az adagból kb. 25 db lesz)
1 és 1/4 dl tej
1 és 1/4 dl víz
1 teásaknál só,
1 dkg cukor
11és1/2 dkg vaj
14 dkg liszt
5 tojás

1) Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Sütőpapírt terítünk 2 db 30x40 cm-es tepsire.


2) Az első öt hozzávalót kevergetve összefőzzük egy edényben, hogy a vaj felolvadjon.



3) Hozzáadjuk a lisztet, és fakanállal 1-2 percig keverjük az egészet mérsékelt lángon, hogy csomómentes legyen és elváljon az edény falától.
4) A masszához ropotgéppel egyenként alaposan hozzádolgozzuk a tojásokat.
 5) A tésztát habzsákba töltjük, és 4 cm széles, 3 cm magas halmokat nyomunk belőle a tepsikre. A fánkokat 25 perc alatt megsütjük, egyik tepsivel a másik után.
Kisülve




Baracklekvárral

Sonka, sajt, paradicsom, házi majonéz

Sült csirkemell, sali, házi majonéz