2014. január 31., péntek

Paradicsomos csicseriborsó leves

Nagy bajban vagyok. Egy hónapja elhatároztam, hogy leszámolok a karácsony körül felvett 5 kilómmal. Hááát....egyenlőre 1 kilót sikerült letornáznom, leennem magamról. Elégedetlen vagyok, de a célomat el fogom érni, mert ilyen finomat és könnyűt főzök, eszek. 
Egy adag 450 kcal.
Hozzávalók: 
1 üveg csicseriborsó
3 szem paradicsom nagyobb darabokra vágva
 só,  extraszűz olívaolaj,  víz,  bors
Elkészítés:
Én wokban szoktam készíteni. Olívaolajon kicsit megrottyantom a paradicsomot. Megvárom, míg kicsit kiengedi a levét, olyan pépes-darabos lesz. Sózom, borsozom, fűszerezem.
Hozzáöntöm az üveg csicseriborsót, a levével együtt. Kicsit hagyom összeforrni. Majd felöntöm annyi vízzel, amennyire híg levesre vágyom épp. Általában úgy fél-egy liter körül öntök hozzá. 
Negyed órán át hagyom kis lángon főni. Ha nagyon elforr a leve, természetesen pótlom. Érdemes már az elején kicsit többet adni hozzá, hogy ne kelljen útközben pótolni.
Ha kész, egy jó marék parmezánnal tálalom. Mennyei !