2013. április 19., péntek

Omlósra sült marhanyak- Slow roast beef spare rib

Ezt az ételt Franciaországban ettem egy étteremben, és oly váratlanul omlós, puha és zamatos volt a hús, hogy addig nem nyugodtam míg meg nem tudtam a recept lényegét. A felszolgáló harmadszori kérlelésemre teljesítette kérésemet és megkérdezte a cheftől, hogy miben és meddig sült a marhahús. Megcsináltam itthon, és ugyan olyan finom lett. Ime.

Hozzávalók:
1 kg marhanyak egyben
10 gerezd fokhagyma
provanszi fűszerkeverék
2 fél literes barna sör

Elkészítés:
A húsdarabot jól megmossuk, és a fűszerkeveréket kézzel jól beledörzsöljük. A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, kettőbe vágjuk. Egy hegyes késsel beleszúrunk a húsba, és egy-egy fél fokhagymagerezdet az üregbe csúsztatunk.
Előveszünk egy kerámia tálat, és beleöntjük a sört, beletesszük az előkészített húst. Folpackal letakarjuk, és sütőbe toljuk. Öt-hat órán keresztül 120 fokon sütjük.


Ingredients:
1 kg beef shank (one piece)
10 cloves of garlic
provancale spice mix
1 liter dark beer
salt

Wash the meat thoroughly and rub the spice mix into the surface of the meat. Peel the garlic cloves and split them into halves. Cut throught the meat with a sharp knife and insert a few cloves of garlic into the cavity. Pour the beer in an earthen bowl and place the marinated meat into it. Cover with aluminium foil and put it in the oven.  Roast it for five to six hours at 120 celsius degrees.