Itt látszik a kerek thai cukor is.
Beletettem egy 3 literes lábosba. Adtam hozzá 20 dkg thai cukrot (de lehet ez nádcukor, végső esetben fehér finomított cukor), 20 g almapektint, ízlés szerint tárkonyt (én két evőkanál szárítottat használtam most). Ha hosszabb távra tervezzük az eltarthatóságot akkor egy evőkanál citromsavat is adjunk hozzá.
Főzzük egy órán keresztül, a lehető legkissebb lángon. Ha kész pihentessük csöppet, és tiszta csirátlanított befőttesüvegbe zárjuk el ezt a csudajó ízvilágú lekvárt.
Befőttesüveget leggyorsabban mikróban csirátlaníthatunk, pár ujjnyi (ecetes) vizet téve az üvegekbe, legmagasabb fokozaton 3-4 percig járatjuk, majd kiöntjük belőlük a vizet, és tiszta konyharuhára borítva hagyjuk lecsepegni.