2013. január 29., kedd

Adalék anyag mentes, ropogós, finom háziMÜZLI :)





Vegyél egy nagy keverőtálat. Szórj bele fél kiló zabpelyhet, pirított sótlan napraforgómagot, tökmagot, mazsolát, aszalt sárgabarackot - ezekből egy marékkal - majd keverd össze őket. Szórj rá egy evőkanál őrölt fahéjat, és csorgass rá 2-3 deci mézt. Két fakanállal jól forgasd át. Vegyél egy tepsit, teríts rá megfelelő méretű sütőpapírt. Szórj rá a keverékből annyit, hogy egy rétegben szépen elterüljön. Ezt az adagot kb. három részletben tudod megsütni.

A sütőben 120 fokon kb. 15-20 percig süsd. Ha aranybarna színű, és a mazsola szépen kikerekedett, akkor kész. Miután kivetted hagyd kihűlni, és helyezd jól záródó dobozba.

Mikor kiveszed a sütőből még puha a keverék. Ha kihűlt azután válik fincsi ropogóssá.


Jó étvágyat hozzá !