2013. február 22., péntek

Kókuszos ananász leves

Megint egy étel amit a spájzban, hűtőben található élelmiszerekből  állítottam össze. Az egész abból adódott, hogy a tegnapi ananászból - amit a tárkonyos ananász lekvárhoz használtam - megmaradt a torzsa. Nem akartam csak úgy kidobni, ezért gondolkodtam, hogy tudnám felhasználni. Megenni ugye nem lehet, aztán ez a recept jutott eszembe:



Fél liter vízben odatettem főni a torzsát. Kicsi lángon, fedő alatt egy órát körülbelül. Hozzá öntöttem 2 dl. kókusztejet, beledobtam egy thai citromfüvet, adtam hozzá egy kiskanál thai hét fűszer keveréket, egy szelet gyömbért, két evőkanál szójaszószt, két narancs levét. Végül kockára vágtam egy nagyobb mandarint, és a kész levesbe tettem.

Nagyon finom ! Főzzétek meg, vagy kérjétek Tőlem ! :)