2013. január 28., hétfő
Salade de Boeuf - egy erdélyi húsos saláta, főleg ünnepekkor készítik
4 személy részére:
40 dkg marhahús ( én felsált használtam)
3 nagyobb répa (kb. 30 dkg)
1 petrezselyem gyökér
20 dkg borsó ( lehet konzerv vagy fagyasztott)
25-30 dkg ecetes csemege uborka (én jó sok uborkával szeretem)
3 tojássárgájából majonéz ( ha nem saját készítésű, a kedvencedből ízlés szerint, illetve amíg krémes állagúvá áll össze a keverék)
3 evőkanál mustár
só, bors
Elkészítés:
A marhahúsból, a répából és a petrezselyem gyökérből főzöl egy fincsi marhahús levest. Ha kész kiveszed a húst, és a zöldségeket. Hagyod kihűlni. Apróra felkockázod a húst, a répát, a gyökért és az uborkát. Beleteszed őket egy nagy tálba a borsóval együtt. Megsózod, borsozod ízlés szerint. Hozzáadsz körülbelül hat nagy kanál majonézt, vagy hozzáöntöd a három tojássárgájából kikevert majonézt. A msutárt is beleteszed. Óvatosan, alaposan összekevered, hogy a majonéz minden összetevőt bevonjon. Megkóstolod, és még ízesítesz rajta ha kell. Két órát mindenképpen pihenjen hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, és lehűljön.