Igyekszem anyait-apait beleadni ételfotóim elkészítéséhez, de valószínűleg a következő fortélyokat nem fogom felhasználni. Azért sem, mert az én ételeimet előbb-utóbb el is fogyasztják.....és ugyebár ki enne meg egy cipőpolír-pasztával bekent hússzeletet. Viszont a gasztromagazinok címlapjain elkészített fotókhoz igen gyakran használják ezeket a trükköket:
Barna cipőpolír-paszta: grillezett húsokra kenve azok szépen fénylenek majd tőle, és úgy néznek ki mintha most sültek volna meg.
Kartonpapír: ételekbe téve (pl. hamburgerbe) az magasabbnak, dúsabbnak, tömegszerűbbnek hat
Színes waxok: felmelegítve különféle színes szószokat imitálhatunk velük
Pamut tampongolyók: vízbe áztatva, majd megmikrózva tehetjük az étel mögé, és instant gőzölgést kapunk a fotón.
Anyagvédő, impregnáló spray: palacsintára fújva az nem szív magába semmilyen folyadékot, szirupot
Fehér folyékony ragasztó: gabonapehely-félék fotózásához helyettesíthetjük vele a tejet
Glicerin: halételekre, zöldségekre fújva azok frissebbnek hatnak a fotón, vízzel keverve, szórófejjel fújva hosszantartó vízcseppeket kreálhatunk az üvegpoharak oldalán
Hajlakk: kiszáradt éltelekre fújva azok ismét frissnek tűnnek majd
Füstölő: ételek gőzölgését imitálhatjuk vele
Lakk: a rizsre felvíve az fényesebb lesz és nem ragad össze
Citrom kivonat: csomagolásra felvitt gyártási dátum/lejárati idő pecsét eltávolítására használhatjuk
Folyékony glükóz: tésztába keverve az forrónak és frissnek fog tűnni
Krumplipüré: fagylalt helyett használható, miután nem olvad el. Ételszínezékkel a kívánt színre módosítható.
Húsba és más töltött termékekbe töltve tartást ad az ételnek. Arra figyeljünk csak, hogy széleken a valódi töltelék látsszon ne a püré.
Motorolaj: vacakul kinéző szirupokhoz, szószokhoz keverve azok szebben fénylenek majd a vakuvilágítás mellett.
Műanyag jégkocka: valódi helyett használják, mivel ez nem olvad el.
Borotvahab: a valódi felvert hab, tejszínhab helyett használják mert nem folyik szét és könnyebben formázható.
Dezodorspray: néhány gyümölcs esetén használják, hogy fényesebb legyen.
Fogpiszkáló: ételbe elrejtve használják az egyes összetevők egyben tartásához (pl. hamburger).
Gázforrasztó (szakácsfáklya): a húsok szélét szokás vele megpörkölni, pirosítani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése