2014. március 26., szerda

Savanyú káposztával rakott krumpli tepertővel

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 500 g savanyú káposzta, 200 g tepertő, 40 g zsír, 1 evőkanál zsemle-morzsa, 2,5 dl tejföl, 1 dl tej, 2 tojás, só, törött bors.

A meghámozott burgonyát megmossuk, és vékony karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, és megszórjuk zsemlemorzsával. Belerakjuk a burgonya egyik felét, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk az összeaprított tepertővel meg a kifacsart, apróra vágott savanyú káposztával, és betakarjuk a burgonya másik felével. A tejfölben elhabarjuk a tejet meg a 2 tojást, megsózzuk, megborsozzuk, és ráöntjük a burgonyára. A tetejére zsírdarabokat rakunk, és előmelegített sütőben takaréklángon megsütjük. Negyven perc alatt lett kész nekem.

Igazából csak káposztát akartam enni ebédre, mert két hét alatt 5 kilót kellene fogynom, hogy meg legyek elégedve magammal. De mikor kivettem a hűtőből a káposztát, hogy megcsináljam káposztasalátának tökmagolajjal, kiesett egy tojás a hűtőajtó tojástartójából. Míg feltakarítottam közben arrébb kellett tennem a krumplis kosarat, és már össze is állt a recept a fejemben. Meg kellett csinálnom azonnal. Most aztán ehetem ezt...A tepertőt el lehet hagyni, de....:D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése