
napraforgóolaj bőven (magas falú edény fele)
• 300 g liszt
• 300 g tőkehalfilé (lehet fagyasztott is)
• 1 csomag sütőpor
• 2 doboz (1 liter) sör
• 1 kg burgonya
• só, bors
Elkészítés:
Vegyünk egy akkora edényt, hogy a halakat egyszerre tudjuk kisütni benne. Ebbe az edénybe öntsük bele az olajat, és melegítsük fel kb. 190 fokra. Akkor jó az olaj, ha egy kis panírszószt beledobunk, és az fent marad a felszínen, és sülni kezd.
A lisztet és a sütőport összekeverjük. Felbontjuk a két sört, és az egyiket rögtön megisszuk. A másik sörnek a felét hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Egy elektromos habverővel palacsintatészta sűrűségű masszát keverünk belőle. A halakat töröljük szárazra papírtörlővel, szórjuk meg egy kis liszttel (ez segít abban, hogy tényleg száraz legyen), hintsük meg sóval-borssal mindkét oldalát. Mártsuk a halat a masszába, majd óvatosan engedjük bele a forró olajba. 10 perc után a bunda szépen megbarnul, ekkor kiszedhetjük. Tartsuk melegen (60 fokos sütő), és ugyanabban az olajban süssük ki a krumplit. Kovászos, ecetes ubi, majonéz, ketchup az asztalra, és hajrá, együnk. Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése